Συνεχίζονται σήμερα τα γρήγορα τέστ για τον κορωνοϊό , δύο 24ωρα πριν ξεκινήσουν την επαναλειτουργία τους Δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Υπενθυμίζεται ότι η  Διοίκηση της  6ης Υ.ΠΕ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας υλοποιούν πρόγραμμα άμεσης οργάνωσης δειγματοληπτικών ελέγχων για τον νέο κορονοιό  στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χθες Παρασκευή 8 Ιανουαρίου  ξεκίνησαν οι έλεγχοι, στο 53o Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Ευβοίας & Παπαναστασίου) προκειμένου να εξεταστούν έγκαιρα όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν, πριν εισέλθουν στις σχολικές τάξεις. Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη ανταποκριθεί και συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ μόνο το πρωΐ της Παρασκευής είχαν διενεργηθεί 73 τεστ.

Σημειώνεται πως σήμερα Σάββατο  9 Ιανουαρίου  θα λειτουργήσουν  τρία Κέντρα (3) για τον ίδιο λόγο.

Πρόκειται για τα κάτωθι  δημοτικά σχολεία:

  • 48ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
  • 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Κ. Αχαΐας

Οι ώρες προσέλευσης  θα είναι  από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να εξεταστούν είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους τον προσωπικό τους αριθμό ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, με rapid tests.Το σύνολο των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στον νομό Αχαΐας αγγίζει τον αριθμό των 3.000 ατόμων, περίπου.

Να σημειωθεί ότι η ίδια δράση οργανώνεται και για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους νομούς Ηλείας  και Αιτωλοακαρνανίας.

Πηγή: patrastimes.gr