Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή οι τρεις άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στις δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξάρθρωσε την περασμένη εβδομάδα η Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Πατρών. Ωστόσο, οι τέσσερις γυναίκες που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους, όπως επίσης και ένας ακόμα άνδρας, ενώ συνελήφθη ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης πάρκινγκ σκαφών αναψυχής στην Πάτρα και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον συγκεκριμένο στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθησαν, χθες σε Πάτρα και Σύρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και του Τμήματος Ασφάλειας Σύρου Ερμούπολης, ο αλλοδαπός αρχηγός και ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στη διάπραξη κλοπών σκαφών και εξωλέμβιων μηχανών.

Σε βάρος των συλληφθέντων  εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Αγρινίου για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, απατών και πλαστογραφιών.

Η σύλληψη των δύο δραστών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Σύρου – Ερμούπολης.

Οι δύο συλληφθέντες είναι ο αρχηγός και το μέλος της Ά εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία σας υπενθυμίζουμε την σχετική ενημέρωση μας :

«Η Α’ εγκληματική οργάνωση αποτελείται από τέσσερις άνδρες (έναν αλλοδαπό και τρεις ημεδαπούς) από τους οποίους έχει συλληφθεί ο ένας ημεδαπός.

Τα μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης για χρονικό διάστημα ενός έτους και πλέον, λειτουργούσαν με ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, με σκοπό την διάπραξη κλοπών σκαφών, εξαρτημάτων αυτών, εξωλέμβιων μηχανών και διαρρήξεων αποθηκών με σχετικά αντικείμενα, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια οι δράστες, είτε πωλούσαν τα κλοπιμαία ως εξαρτήματα από κατάστημα διατηρεί ο ένας από αυτούς, είτε μέσω εικονικών παραστατικών εξαγωγής, που εκδίδονταν από τον ίδιο, τα εξήγαγαν στην Αλβανία, με την κατάθεση στο Τελωνείο εικονικών εγγράφων-τιμολογίων.

Όταν λήφθησαν τα μέτρα απαγόρευσης εισόδου-εξόδου πολιτών από και προς την Αλβανία λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού (COVID 19) και ο αλλοδαπός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, δεν είχε την δυνατότητα να εισέρχεται στην Ελλάδα, για να διαπράττει κλοπές και να επιστρέφει στην Αλβανία, η δράση της Α΄ εγκληματικής οργάνωσης διεκόπη και συστάθηκε νέα (η Β εγκληματική οργάνωση) από έναν ημεδαπό συνεργό του….

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.»

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, εδώ και μήνες δρούσαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες ενέχονται σε κλοπές σκαφών, εξωλέμβιων μηχανών, διαρρήξεις, ζωοκλοπές ακόμα και ορισμένοι εξ αυτών σε μαστροπεία σε βάρος 15χρονης, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας, της απάτης, της μαστροπείας, της ζωοκλοπής, της κατοχής ναρκωτικών, της κατοχής όπλων, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων φέρεται να είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για διάφορα αδικήματα.

Πηγή: patrastimes.gr