Τα 12 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τα κρούσματα ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορκνοϊού στην Α’ Παθολογική Κλινική του «Αγίου Ανδρέα». Χθες επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο στα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού ενώ πέντε ασθενείς της κλινικής έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στην Κλινική κορωνοϊού.

Από χθες πάντως έχει ξεκινήσει στο νοσηλευτήριο η διαδικασία των γρήγορων τεστ για να διαπιστωθεί σε τι βαθμό έχει προχωρήσει η διασπορά του ιού στο προσωπικό.

Η πηγή της διασποράς της νόσου φέρεται να είναι συνοδός ασθενούς της Κλινικής. Μέχρι χθες είχαν νοσήσει πέντε ασθενείς της Κλινικής, ένας γιατρός και έξι νοσηλεύτριες. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Μέσω της  ινχηλάτησης έφθασαν στο άτομο που μετέφερε τον κορωνοϊό στην Α’ Παθολογική Κλινική.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ζωή της έχασε και η 44χρονη Αλεξ Τούλιου η οποία νοσηλευόταν στην Παθολογική και κόλλησε τον ιό.

Με εντολή του Γιάννη Καρβέλη απολυμάνθηκαν οι χώροι της Παθολογικής και δόθηκε εντολή να γίνουν τεστ σε όλους τους συνοδούς ασθενών.

Στο μεταξύ, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 12 ασθενείς στην Κλινική Covid και 2 ασθενείς στην ΜΕΘ Covid -19, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 10 ασθενείς στην Κλινική κορωνοϊού.

Πηγή: patrastimes.gr