Το πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει μέχρι και τον Σεπτέμβρη περισσότερους από 12.000 εμβολιασμούς δημιουργώντας εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα “campus” που βρίσκονται σε διάφορες πόλεις , με «αιχμή του δόρατος» το συγκρότημα του Ρίου και το κτίριο του πρώην ΤΕΙ στο Κουκούλι.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο’ στον maxfm ο πρύτανης του ιδρύματος Χρήστος Μπούρας, προσθέτοντας ότι η διαδικασία θα είναι ασφαλής ενώ τόνισε ότι τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης ΠΠΝΠ και «Άγιος Ανδρέας» απέχουν μία ανάσα από τους χώρους εμβολιασμού, γεγονός που δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας.

Ο κ. Μπούρας τόνισε ότι δεν μπορεί κάποιος να ζητά το άνοιγμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας,  αλλά την ίδια ώρα να μην εμβολιάζεται, ωστόσο συμπλήρωσε δεν είναι αυτός αρμόδιος για να αναγκάσει κάποιο φοιτητή ή άλλο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να εμβολιαστεί.

Ως προς το κατά πόσο η σύγκλητος θα θέσει ως προαπαιτούμενο την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για να επιτρέπεται σε κάποιο φοιτητή, καθηγητή ή εργαζόμενο στο Πανεπιστήμιο να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική και όχι μόνο διαδικασία, ο κ. Μπούρας  ανέφερε ότι αυτό το κεφάλαιο είναι αρμοδιότητα του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης γενικότερα.

Πηγή: patrastimes.gr