Δεκάδες πολίτες από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι νόσησαν από κορονοϊο, παρόλο που κατάφεραν να βγουν νικητές, παρόλο που οι εξετάσεις τους δεν δείχνουν κάποια πάθηση , αισθάνονται διάφορα συμπτώματα με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει για μήνες η ζωή τους.

Αιτία η εμφάνιση σε πολλούς από όσους πέρασαν τη νόσο του λεγόμενου μακράν covid. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου, ήδη στα δύο μεγάλα νοσοκομεία (ΠΠΝΠ και «Άγιος Ανδρέας» κλινικές διαχειρίζονται τέτοια περιστατικά, τα συμπτώματα τα οποία ποικίλουν και αφορούν σε πολύμηνη κόποση, αναπνευστικά προβλήματα, ταχυκαρδίες και σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό προβλήματα στην ψυχολογία αλλά και καταστάσεις που παραπέμπουν ακόμα και σε ψυχική νόσο.

Το πρόβλημα όπως είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, εντοπίζεται σε όσους πέρασαν βαριά τη νόσο και χρειάστηκε να νοσηλευθούν , ωστόσο δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις όπου άτομα από την περιοχή νόσησαν και ήταν ασυμπτωματικοί ή πέρασαν ελαφριά τον κορονοϊό εμφανίζουν επίσης μήνες μετά προβλήματα.

Πηγή: patrastimes.gr