Σε δεινή θέση έχει περιέλθει πλέον το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα καθώς μετά το μπαράζ παραιτήσεων γιατρών που είχε αποκαλύψει το patrastimes.gr, παρουσιάστηκαν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του με αποτέλεσμα να αναζητούνται εναγωνίως λύσεις προκειμένου να αποφευχθεί ακόμα και το εφιαλτικό σενάριο της αναστολής λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το θέμα της αναστολής έχει τεθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου στην 6η υγειονομική περιφέρεια της Πάτρας η οποία από την πλευρά της συγκάλεσε σύσκεψη προκειμένου να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι λειτουργίας και στελέχωσης του ακτινολογικού τμήματος.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να γίνουν μετακινήσεις ακτινολόγων από άλλες δομές υγείας, προκειμένου έστω και την τελευταία στιγμή να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας του Τμήματος.

Υπενθυμίζεται πως όπως το patrastimes.gr είχε αποκαλύψει, μόνο την τελευταία εβδομάδα και μέσα σε μία ημέρα είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους τέσσερις γιατροί από το ακτινολογικό , ενώ συνολικά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν υποβάλει την παραίτησή τους από το συγκεκριμένο τμήμα επτά γιατροί.

Ως αιτία των παραιτήσεων θεωρείται το αρνητικό εργασιακό κλίμα που επικρατεί

Πηγή: patrastimes.gr