Η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων προσφέρει διαρκώς στην προστασία πολλών  ευάλωτων συνανθρώπων μας. Παρά την υποστελέχωσή της και τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας, οι εργαζόμενοι στη δομή ανταποκρίνονται στο σύνολο σχεδόν των αυξημένων αιτήμάτων, που δέχονται.

Παραλίγο νεά τραγωδία στην Πάτρα με θύμα άτομο το οποίο δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί, αλλά αυτή τη φορά  υπήρξε αίσιο τέλος καθώς το πρόβλημα έγινε αντιληπτό από εργαζόμενους στο ‘Βοήθεια στο Σπίτι” και αμέσως ενεργοποιήθηκαν αστυνομία, πυροσβεστική και ΕΚΑΒ και τα χειρότερα απεφεύχθησαν.

Συγκεκριμένα, πριν δύο ημέρες εργαζόμενοι του  «Βοήθεια στο σπίτι» επισκέφθηκαν το σπίτι ωφελούμενου της δομής και αντιλήφθηκαν ότι αυτός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος αρνήθηκε να κληθεί ασθενοφόρο, ώστε να εξεταστεί στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Από την υπηρεσία έγιναν συνεχείς προσπάθειες επικοινωνίας μαζί του, και διαπιστώθηκε ότι αδυνατούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Ειδοποιήθηκαν άμεσα η Άμεση Δράση, το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ, που έδρασαν ώστε να μπει η υπηρεσία στο σπίτι, να προσεγγιστεί ο πάσχων και να διακομιστεί στο  νοσοκομείο.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός ευχαριστεί όλους τους φορείς, που συνέβαλαν στο να βοηθηθεί ο ανήμπορος συμπολίτης μας.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός εξακολουθεί να διεκδικεί την ενίσχυση της συγκεκριμένης δομής, με τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που απασχολούνται επί χρόνια σε αυτή, με μόνιμες προσλήψεις όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, με αυξημένη χρηματοδότηση και  τον ανάλογο εξοπλισμό.

Πηγή: patrastimes.gr