Ξεκίνησε από το κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων η διανομή τροφίμων για το Πάσχα σε οικογένειες οι οποίες ζουν στο όριο και κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο αριθμός τους ξεπερνά τις 750 και ο συνολικός αριθμός των μελών τους τις 2000.Στη συνέχεια θα διανεμηθούν τρόφιμα και σε οικογένειες Ρομά, που διαμένουν σε καταυλισμούς, σε οικισμούς του Δήμου.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πάτρέων σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι “Ο Δήμος Πατρέων, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος το Πάσχα, στηρίζει τις φτωχές, λαϊκές οικογένειες της πόλης μας.

Πρόκειται για οικογένειες που εν μέσω πανδημίας, δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη, για να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα.

Η Δημοτική Αρχή, στέκεται στο πλευρό τους, και τους στηρίζει με όλα τα μέσα που διαθέτει, για να σταθούν όρθιοι και να αντιπαλέψουν την πολιτική, που το 2021 τους οδηγεί στην ανεργία, την φτώχια και την εξαθλίωση. Αγωνίζεται μαζί τους, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους στην ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), η διανομή τροφίμων  από το  Κοινωνικό Παντοπωλείο, σε περισσότερες από 750 οικογένειες της πόλης μας, που αντιστοιχούν σε πάνω από 2.000 άτομα.

Η διανομή γίνεται με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, με αργούς σχετικά ρυθμούς, προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

Η αγορά των τροφίμων που διανέμονται, έχει γίνει από το ταμείο του Δήμου και προσφορές συλλόγων, φορέων και μεμονωμένων συμπολιτών μας”.

Πηγή: patrastimes.gr