Καταστάσεις οι οποίες προδίδουν τουλάχιστον προχειρότητα και ανοργανωσιά σε ότι αφορά την πραγματοποίηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Πάτρα, βίωσαν το τελευταίο 24ωρο οι ιδιώτες γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου “Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο” στον max fm η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, παρόλο που είχε συμφωνηθεί για κάθε αναβολή προγραμματισμένου εμβολίου για τους άνω των 85 που θα πραγματοποιείται στα δυο νοσοκομεία να καλούνται από αντίστοιχη λίστα οι ιδιώτες γιατροί, απροειδοποίητα το σύστημα “κλείδωσε” με αποτέλεσμα να μείνουν μετέωροι.

Σύμφωνα με την κ. Ματοράκου περισσότεροι από 75 ιδιώτες γιατροί έχουν κλειδωμένο ΑΜΚΑ και παρά τις προσπάθειες που γίνονται μέχρι σήμερα το πρωί αυτό παρέμενε ανενεργό.

Να σημειωθεί πως για τον αιφνίδιο αποκλεισμό των ιδιωτών γιατρών από τον εμβολιασμό δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση καθώς υπάρχει παραπομπή από την γ.γ. πολιτικής προστασίας στο υπουργείο υγείας και από το υπουργείο υγείας στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι για το “μπλοκάρισμα” του εμβολιασμού των ιδιωτών γιατρών της Πάτρας κατά του κορονοϊού ευθύνεται η λήψη της απόφασης για να προηγηθούν και να ενταχθούν σε καθεστώς εμβολιασμού με δόσεις που θα προέρχονται από αναβολές προκαθορισμένων ραντεβού, τα σώματα ασφαλείας.

Πηγή: patrastimes.gr