Την ώρα που η περιοχή μπαίνει σε μία ύφεση της διασποράς του ιού, αλλά υπάρχει όμως η ανησυχία από το άνοιγμα των σχολείων και ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια για την αύξηση των εμβολιασμών, αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς και τους γιατρούς είναι το πόσο ύπουλος δείχνει να είναι ο ιός.

Τόσο ύπουλος που μέσα σε λίγες μέρες έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον τέσσερις νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους μέσα στις κλινικές. Η 40χρονη από την Ουκρανία, ο 48χρονος εθελοντής πυροσβέστης από την Αιγιάλεια, η 46χρονη μητέρα και ένας άνδρας από την Αιτωλοακαρνανία είναι τέσσερις από τους θανάτους που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Η αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό και μάλιστα σε σχετικά νέες ηλικίες, δείχνει ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο επικίνδυνη μορφή του ιού, ειδικότερα για τους ανεμβολίαστους

Αυτό που φοβούνται οι επιστήμονες είναι το ενδεχόμενο της αύξησης των θανάτων μέσα στους επόμενους μήνες, αν υπάρξει εξάπλωση της διασποράς και δεν επιταχυνθεί η εμβολιαστική διαδικασία.

Θυμίζουμε ότι τρία ακόμα άτομα, γνωστά στην Πάτρα, δίνουν εδώ και μέρες, μάχη για τη ζωή τους (δύο άνδρες αντιεμβολιαστές και μία γυναίκα που έχει εμβολιαστεί, αλλά αντιμετωπίζει σοβαρή ασθένεια ) στην ΜΕΘ του ΠΓΝ Πατρών και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες.

Πηγή: patrastimes.gr