Συναγερμός έχει σημάνει στους φορείς Δημόσιας Υγείας στην περιοχή από το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση παρατηρείται αλματώδης αύξηση στην καταγραφή κρουσμάτων κορονοιου σε παιδιά σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τη διενέργεια Rapid test σε σταθερά σημεία αλλά και την καθημερινή καταγραφή μέσω self test όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρατηρείται σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά ηλικίας έως και 12 χρόνων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εντοπισμού παιδιών θετικών στον covid-19 κατά την διάρκεια δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν Επιμελητήριο Αχαΐας στους οποίους επτά παιδιά βρέθηκαν θετικά στον ιό με ηλικία έως 12 χρόνων. Ααπό αυτά τα τέσσερα ήταν κορίτσια και τα τρία αγόρια.

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

Στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής νοσηλεύονται συνολικά 65 ασθενείς με κορωνοϊό από αυτούς οι 14 σε κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 32 ασθενείς στην Κλινική κορονοϊού, ένα περιστατικό στην Παιδιατρική και 11 στη ΜΕΘ Covid, ενώ στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται τρεις ασθενείς στην ΜΕΘ και άλλοι 18 στην Κλινική κορονοϊού.

Πηγή: patrastimes.gr