Με περσινές “συνταγές” και χωρίς καμία επικαιροποιημένη οδηγία η εκπαιδευτική κοινότητα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιχή σχεδιάζει το άνοιγμα των σχολείων της περιοχής.

Εν με΄σω πανδημίας  και ενω απομένουν πέντε μόλις ημέρες για ν ανοίξουν τα σχολεία, οι οδηγίες για την ασφαλή επάνοδο των μαθητών στις αίθουσες παραμένουν άγνωστη λέξη.

Το γεγονός αυτό προκαλεί πονοκέφαλο τόσο σε νηπιαγωγούς, δασκάλους καθηγητές και υπευθύνους α’βαθμιας και β’βαθμιας εκπαίδευσης στο νομό όσο και στους γονείς οι οποίοι ακόμα περιμένουν τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων.

Μπροστά στο αδιέξοδο και την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οι εκπαιδευτικοί της Αχαΐας ξεκίνησαν προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρία έξω από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση απαιτώντας άνοιγμα των σχολείων με λήψη ουσιαστικών μέτρων.

Την ίδια ώρα οι γονείς και στην περιοχή βρίσκονται σε αδιέξοδο και και “αχαρτογράφητα νερά” σε ότι αφορά τους κανόνες επιστροφή των παιδιών στις αίθουσες ιδιαίτερα μετά την απόφαση για εμβολιασμούς των παιδιών άνω των 12 ετών και στα ιατρεία ιδιωτών παιδιάτρων.

Οι υπεύθυνοι της α’ βαθμιας και β’βαθμιας εκπαίδευσης στο νομός κ.κ Σταυρογιαννόπουλος και Ζέρβας από την πλευρά τους αδυνατούν μέχρι νεοτέρας να απαντήσουν στο ερώτημα με ποιος κανόνες εν μέσω τετάρτου κύματος πανδημίας θα ανοίξουν τα σχολεία, απαντώντας στερεότυπα ότι αναμένουν τις επίσημες οδηγίες.

Πηγή: patrastimes.gr