Ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Πατρέων, Χρήστος Κορδάς, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το χώρο του πρώην λούνα παρκ στην περιοχή του Αγίου Αλεξίου, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες αναμόρφωσης του χώρου που θα αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής.

Συναντήθηκε με ορισμένους κατοίκους και τους ενημέρωσε για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν πρόκειται να κοπούν όσοι ευκάλυπτοι δεν εμποδίζουν την υλοποίηση του έργου. Παράλληλα θα φυτευτούν και επιπλέον δέντρα, όπως προβλέπεται από την μελέτη, η οποία εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο με 770.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι παλαιότερα, το άλσος του Αγίου Αλεξίου, αφέθηκε –στην μεγαλύτερη έκτασή του- με πολιτική απόφαση της τότε Δημοτικής Αρχής του ΠΑΣΟΚ, σε επιχειρηματίες που κατασκεύασαν Σούπερ Μάρκετ. Ο συγκεκριμένος χώρος του πρώην λούνα παρκ, ήταν στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας και τότε, ενώ έπαιρναν δάνεια για δήθεν αναπτυξιακούς –όπως τα δικαιολογούσαν- σκοπούς, δεν θέλησαν να δώσουν το απαιτούμενο ποσόν στην Τράπεζα, για να παραμείνει όλος ο χώρος ελεύθερος για τους κατοίκους.

Η Δημοτική Αρχή προχωρά στην κατασκευή μιας πλατείας στον εναπομείναντα χώρο, που επί 25 χρόνια ήταν εγκαταλειμμένος από τις Δημοτικές Αρχές, διαμορφώνοντας έτσι, έναν όμορφο, δημόσιο χώρο, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των μεγάλων, αλλά ιδιαίτερα των παιδιών.

Θυμίζουμε ότι η μελέτη του έργου και όσα προβλέπει, εγκρίθηκαν απ’ όλες τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμα και από αυτούς που σήμερα εμφανίζονται έμμεσα αντίθετοι. Είναι οι ίδιοι που αντιδρούν σε  κάθε ευκαιρία και με το παραμικρό, ακόμα και σε όσα οι ίδιοι έχουν ψηφίσει. Είναι αυτοί που στην πράξη εμποδίζουν το να γίνουν στον Δήμο μας, όσα εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού.

Γι αυτούς προτεραιότητα είναι, η «ανάπτυξη» που εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων επιχειρηματιών και σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Πηγή: patrastimes.gr