Απογυμνώνεται το Πανεπιστήμιο Πατρών στα τέλη του μήνα, καθώς θα χάσει 33 αξιολογότατα ακαδημαϊκά στελέχη του, λόγω….συνταξιοδότησης.

Το μεγαλύτερο πλήγμα, καθώς επηρεάζει και τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, υφίσταται το τμήμα Ιατρικής στο οποίο συνταξιοδοτούνται εννέα καθηγητές.

Η υποστελέχωση του Πανεπιστημίου αποτελεί έντονο πρόβλημα εδώ και χρόνια καθώς οι προσλήψεις της τελευταίας δεκαετίας είναι ελάχιστες. Υπάρχουν τμήματα του Πανεπιστημίου που απειλείται η λειτουργία τους και υπονομεύεται το επίπεδο των σπουδών που παρέχουν λόγω της υποστελέχωσης. Βέβαια αυτό είναι κοινό πρόβλημα για όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας όπως κατά καιρούς έχει θέσει και η σύνοδος των πρυτάνεων στις εκάστοτε ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Σε ό, τι αφορά τους συνταξιοδοτηθέντες του Τμήματος Ιατρικής η αποχώρησή τους επηρεάζει άμεσα και τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ανάμεσα στους καθηγητές που συνταξιοδοτούνται είναι διακεκριμένοι επιστήμονες που με το κλινικό και ερευνητικό τους έργο συνέβαλαν ώστε το ΠΓΝΠ να αναδειχτεί στα καλύτερα πανελληνίως με ευρωπαϊκές αναφορές στα επιτεύγματά του.

Επίσης ανάμεσα στους συνταξιοδοτηθέντες είναι η απερχόμενη πρύτανις, καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και ο πρώην πρύτανης καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Σταύρος Κουμπιάς.

Η υποστελέχωση του Πανεπιστημίου είναι ένα μείζον θέμα που μοιραία καλείται να διαχειριστεί και η νέα πρυτανική αρχή που αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: patrastimes.gr