Την άποψη πως τόσο αυτή όσο και άλλοι συνάδλφοι της με τους οποίους βρίσκεται σε επικοινωνία, έχουν διπαιστώσει ανακρίβειες στις ανακοινώσεις του αριθμού κρουσμάτων σε ότι αφορά στην περιοχή, διατύπωσε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου “Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο” στον max fm , η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

VIORMONIKI_MASTORAKOU_ANNA_4377f1d94d244ce98dc8fa01d00783a4


Η κυρία Μαστοράκου κλήθηκε να απαντήσει στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την ύπαρξη διπλού μητρώου ασθενών covid – 19 από τον ΕΟΔΥ, που προκάλεσαν και την αυταπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα  και την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, καθώς και τις αναφορές συναδέλφων της “πως δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων”. (ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ 06.47′)

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της για το τι θα συμβεί, εάν η κυβέρνηση εμείνει στο πλαφόν για τα διενεργούμενα τεστ από τα ιδιωτικά εργαστήρια ,επισημαίνοντας ότι πρόθεση των εμπλεκομένων και στην περιοχή είναι να σταματήσουν την πραγματοποίησή τους με αποτέλεσμα να μειωθεί αυτομάτως κατά 50% η δυνατότατά ελέγχων και ανίχνευσης του ιού. (ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ 03.17′)

Η κ. Μαστοράκου τόνισε πως τόσο η ίδια όσο και άλλοι ιατρικοί σύλλογοι έχουν ζητήσει από το υπουργείο ανάπτυξης να γίνονται δωρεάν τα τεστ μέσα από την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ αλλά αντί αυτού η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε αναρμοδίως στον καθορισμό πλαφόν

Πηγή: patrastimes.gr