Στη ζώνη του «λυκόφωτος» χωρίς επιστροφή απειλείται να μπει η Πάτρα και η υπόλοιπη Αχαΐα, με τις εκτιμήσεις για τα παράγωγα του κορονοϊου, σε ότι αφορά στους δείκτες εργασίας και τις οικονομικές απώλειες να τρομάζουν.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η επιμήκυνση των μέτρων που παραπέμπουν σε mini lockdown για την Πάτρα και τον υπόλοιπο νομό, θα συνεπάγεται μπαράζ λουκέτων στο χώρο της εστίασης – αναψυχής και απώλεια του 50% των θέσεων εργασίας για τους απασχολούμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε 10.000 ανέργους μόνο από τον συγκεκριμένο κλάδο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους patrastimes o πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ κ. Στεργίου.

Ωστόσο η υγειονομική κρίση και η περιδίνηση στην οποία έχει μπει από αυτή η Αχαΐα δεν σταματά μόνο στο συγκεκριμένο κλάδο, καθώς σε επίπεδο πραγματικής αγοράς, η απώλεια του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας, σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό διάστημα φτάνει το 40%.

Αυτά τα νέα δεδομένα – ένα συνεχιστούν τα μέτρα – θα οδηγήσουν σε μπαράζ λουκέτων το αργότερο μετά τα τέλη Δεκεμβρίου. Λουκέτα τα οποία θα στείλουν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους στο λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου κ. Ζαφειρόπουλο, ήδη τα ποσοστά ανεργίας στους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας τους τελευταίου μήνες, παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 4% σε σχέση με αυτά των προηγουμένων μηνών.

Πηγή: patrastimes.gr