Σε «μητρόπολη» του εργασιακού μεσαίωνα τείνει να εξελιχθεί Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή καθώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκμετάλλευση των εργαζομένων από εργοδότες οι οποίοι με διάφορους τρόπους του αρπάζουν κυριολεκτικά το βοήθημα των 534 ευρώ  που δίνει η κυβέρνηση.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στο «Ράδιο Γάμμα» ο εκπρόσωπος τύπου και μέλος της διοίκησης στη ΓΣΕΕ Δ. Καραγεωργόπουλος, ιδιοκτήτης επιχείρησης ανάγκασε εργαζόμενους στην αίτηση για την είσπραξη των 534 ευρώ, να βάλουν τον δικό του τραπεζικό λογαριασμό, με αποτέλεσμα να κατακρατήσει τα ποσά .

Σε άλλη περίπτωση, επιχείρηση σε συνεννόηση με τον λογιστή της,  έβαλε στις αιτήσεις των εργαζομένων της για την είσπραξη των 534 ευρώ , τραπεζικό λογαριασμό του φοροτεχνικού, με αποτέλεσμα να παρακρατήσουν και αυτά τα χρήματα.

Σύμφωνα πάντα με των εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ και οι δύο περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί τόσο στην ΑΑΔΕ όσο και στους άλλους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι καλούνται όχι μόνο να τις διερευνήσουν αλλά και να απαντήσουν για τα αποτελέσματα της έρευνας.

Περίεργες καθυστερήσεις στη διερεύνηση καταγγελιών

Ο κ. Καραγεωργόπουλος αναφερόμενος στην τύχη που έχουν πολλές από τις καταγγελίες των σωματείων εργαζομένων αλλά και της ΓΣΕΕ, αποκάλυψε πως στην Πάτρα, εν μέσω καραντίνας λόγω κορονοϊού, αλυσίδα φούρνων, ενώ εμφάνιζε πως έχει τους υπαλλήλους της σε αναστολή λόγω μέτρων, τους απασχολούσε  χωρίς να τους πληρώνει, με τους εργαζόμενους να περιπατούν το ποσό πιο έδινε η πολιτεία εκείνη την περίοδο.

Το απίστευτο στην υπόθεση είναι, ότι η αρμόδια αρχή έκανε έλεγχο στην συγκεκριμένη αλυσίδα , τρεις μήνες μετά την καταγγελία και αφού τα μέτρα που ίσχυαν λόγω καραντίνας, είχαν πάψει να ισχύουν , με αποτέλεσμα να φανεί πως όλα ήταν νόμιμα.

Πηγή: patrastimes.gr