Κέντρα υγείας των οποίων η λειτουργία εν μέσω κορονοϊού παραπέμπει περισσότερο σε παροπλισμό παρά σε μονάδες πρώτης γραμμής -μέσα από την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδα – θυμίζουν αυτά του Αγίου Αλεξίου και της Γερμανού στην άνω πόλη.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός, ότι επί ένα και πλέον χρόνο εκκρεμεί η μετατροπή τους σε κέντρα υγείας – αστικού τύπου 24ωρης λειτουργίας. Η σχετική εξαγγελία είχε γίνει δια στόματος του υπουργού υγεία κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Πάτρα , αλλά όλα έμειναν σε επίπεδο εξαγγελίας.

Η μη υλοποίησή της ουσιαστικά, αποτέλεσε έναν ακόμα παράγοντα για να ασφυκτιά σήμερα το ΕΣΥ στην περιοχή, λόγω της διαχείρισης του κορονοϊού και των δεκάδων κρουσμάτων που εντοπίζονται καθημερινά από τον περασμένο Μάρτη. Το περίεργο είναι, πως αντί τα δύο αυτά «Κέντρα Υγείας» να ενισχυθούν, προκειμένου να γίνεται εντοπισμός, διαχείριση και ενδεχομένως διαλογή περιστατικών ή να αναλάβουν δεκάδες περιστατικά άλλων παθήσεων, για να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία , αφέθηκαν στην τύχη τους .

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του «Κέντρου Υγείας» της οδού Γερμανού στην ΆΝΩ ΠΟΛΗ το οποίο εν μέσω κορονοιϊού και εν αναμονή και της νέας γρίπης λειτουργεί με μία επίκουρη παθολόγο!!!, 1 πνευμονολόγο, 1 παιδίατρο, 1 απούσα !!!ψυχίατρο, 1 νευρολόγο, 1 καρδιολόγο, 1 επίκουρη οφθαλμίατρο!!!  και 1 οδοντίατρο.

Πριν από μία εβδομάδα με έγγραφό της η 6η ΥΠΕ έσωσε εντολή λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας να εργάζονται  τα δυο κατ’ ευφημισμό αυτά κέντρα υγείας και το απόγευμα αλλά το απίστευτο στην υπόθεση είναι, πως η παθολόγο του κέντρου υγείας της ΆΝΩ ΠΟΛΗΣ δεν εξετάζει κανένα εμπύρετο περιστατικό διότι είναι σε ενδιαφέρουσα με αποτέλεσμα να λειτουργεί απόγευμα μόνο για τα …μάτια του κόσμου , καθώς στην απογευματινή βάρδια βρίσκονται ειδικότητες όπως του οδοντιάτρου, του οφθαλμίατρου και του νευρολόγου!!!

Πηγή: patrastimes.gr