Στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και της πρόληψης διασποράς του covid-19 στις ευαίσθητες δομές του Δήμου Πατρέων -που δεν διέκοψαν την λειτουργία τους- και συγκεκριμένα  στα δύο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, στις Δομές Αστέγων, στο Κέντρο Κοινότητας και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δομή Συσσιτίων, διενεργήθηκαν την τελευταία εβδομάδα rapid test  σε εργαζόμενους και ωφελούμενους.

Οι έλεγχοι έγιναν από το εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρο Τουλγαρίδη, αφού κατόπιν κυβερνητικής απόφασης και ανάλογης ΚΥΑ, σταμάτησε να τους πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ.

Η προμήθεια των test έγινε από την 6η ΥΠΕ, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΚΟΔΗΠ.

Εκτιμάται ότι είναι αναγκαίο να επαναλαμβάνονται συχνά τα test, ιδιαίτερα σε ευάλωτες δομές, με ευθύνη όμως του ΕΟΔΥ, ώστε να αναλαμβάνει την ιχνηλάτηση, την επιτήρηση, τον έλεγχο και την καθοδήγηση των κρουσμάτων, με σκοπό να θωρακίζονται όσο το δυνατό περισσότερο αυτές οι δομές και  να συνεχίζουν με ασφάλεια τη λειτουργία τους. Στην κατεύθυνση αυτή είναι βέβαια απαραίτητη η ενίσχυση, με μόνιμο προσωπικό και υποδομές, του ΕΟΔΥ, της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, ώστε να αναλαμβάνει τον γενικότερο επιδημιολογικό έλεγχο.

Η Δημοτική Αρχή,  θα συνεχίσει την προσπάθεια προστασίας  από τον κορωνοϊό των εργαζομένων του Δήμου μας, των δομών του ΚΟΔΗΠ, αλλά και των ωφελούμενων.

Θα συνεχίσει να διεκδικεί από την κυβέρνηση την επιτάχυνση των εμβολιασμών σε όλο τον πληθυσμό, με όλα τα ασφαλή εμβόλια, άμεσες μόνιμες προσλήψεις για το ΕΣΥ, μαζικά test σε ιδρύματα, υγειονομικές μονάδες, χώρους εργασίας, χώρους εκπαίδευσης, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων.

Πηγή: patrastimes.gr