Στην δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων από τον Απρίλη για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας, οι κατηγορούμενοι, προσέγγιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από Δημόσιες Υπηρεσίες, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Σε περιπτώσεις όπου τα θύματα τους αντιλαμβάνονταν την απάτη ή λόγω του περιορισμένου χρόνου δράσης που διέθεταν, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά.

Μαλιστα σε μια περίπτωση, που ήταν και αφορμή για να συλληφθεί ο 39χρονος, προσέγγισαν στην περιοχή της Ελευσίνας ηλικιωμένο και προσποιούμενοι τους λογιστές, απαίτησαν να τους δώσει χρήματα. Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιστευτά τα λεγόμενα τους, κάλεσαν τηλεφωνικά άγνωστη γυναίκα η οποία προσποιήθηκε την κόρη του ηλικιωμένου! Αυτός όμως αντελήφθη την προσπάθεια εξαπάτησής του και κατόπιν αυτού ετράπησαν σε φυγή.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

Ζέρβα Ευθύμιο του Δημητρίου και της Σοφίας, γεννηθέντα την 31-1-1981 στη Θεσσαλονίκη

Στρατή Κωνσταντίνα του Γρηγορίου και της Γεωργίας, γεννηθείσα την 12-3-1985 στην Πάτρα.

Πηγή: patrastimes.gr