Ξεμπλοκάρεται ο δρόμος Πατρών-Πύργου μαζί με άλλα σημαντικά έργα μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και του Πρωθυπουργού να υπαχθούν στην διαδικασία του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων.

Την εισαγωγή στην συγκεκριμένη διαδικασία ορισμένων έργων, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Ηλεία με την Αχαΐα, είχε εισηγηθεί ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με την απόφαση υπάγονται στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων που έχουν κηρυχθεί κατά τις πάγιες διατάξεις για τα κάτωθι έργα:

Οδικά – Συγκοινωνιακά Έργα:

– Οδικός άξονας Ρέθυμνο-Απόστολοι-Μάνδρες-Τμήμα Ρέθυμνο-Φράγμα ποταμών. Αρ. απόφασης: 31/27.3.2013 (ΑΑΠ 133).

– Κατασκευή του Βόρειου Αναβαλλόμενου Τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) από Α/Κ Τρικάλων έως Α/Κ Εγνατίας.

Εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ή το αρμόδιο για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων όργανο να προβεί στην κήρυξη των απαλλοτριώσεων που αφορούν στην εκτέλεση των κατωτέρω περιγραφόμενων έργων, καθώς επίσης και στην κήρυξη των τυχόν συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων που θα απαιτηθούν για αυτά, υπάγοντας αυτές στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων:

– Οδικά – Συγκοινωνιακά Έργα:

– Οδικός Άξονας Πλάτανος- Σφηνάρι

Κατασκευή συνοδών έργων των παρακάτω Έργων Παραχώρησης:

α) Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος Ε65,

β) Αυτοκινητόδρομος Ιόνιας Οδού,

γ) Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα- Πύργος – Τσακώνα,

δ) Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ – Τμήμα Μαλιακός – Κλειδί,

ε) Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη,

στ) Νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης και οδικές του συνδέσεις

Επίσης προβλέπεται και η ένταξη συνοδών έργων όπου το Υπουργείο έχει προτείνει συγκεκριμένα έργα.

Πηγή: patrastimes.gr