Με τη συμμετοχή τεσσάρων χιλιάδων θεατών, χωρίς μάσκες ή μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Λονδίνο η τελετή απονομής των Βρετανικών Βραβείων του 2021 «British Awards 2021».

Ήταν ένα πείραμα της κυβέρνησης Τζόνσον για ασφαλείς εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, με τη συμμετοχή χιλιάδων θεατών.

Τα σημαντικότερα μουσικά βραβεία της Μεγάλης Βρετανίας, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, διεξήχθησαν στην «Ο2 Arena» του Λονδίνου.

Ο συγκεκριμένος χώρος μπορούσε να φιλοξενήσει 20 χιλιάδες θεατές, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, ο αριθμός των θεατών δεν ξεπέρασε τις 4 χιλιάδες.

Προϋπόθεση για την παρακολούθηση της τελετής ήταν οι θεατές να επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού τεστ Covid.

Aπό τις 4 χιλιάδες θεατές, περίπου οι 2.500 ήταν εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας και στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας από την ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου.

«Είναι ένα πραγματικά σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην ανάκαμψη ολόκληρης της βιομηχανίας ζωντανής μουσικής», υποστήριξε από την πλευρά του ο Στιβ Σέιερ, γενικός διευθυντής του «O2 Arena».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχουν περάσει 14 μήνες από την τελευταία διοργάνωση συναυλίας στη Βρετανία.

Το εντυπωσιακό σόου σε κλειστό χώρο αποτέλεσε μέρος του επιστημονικού «Ερευνητικού Προγράμματος Εκδηλώσεων» της βρετανικής κυβέρνησης, όπου μέσα από τη χρήση βελτιωμένων δοκιμαστικών προσεγγίσεων, εξετάζει πως μπορούν να ξανανοίξουν οι χώροι εκδηλώσεων με ασφάλεια.

Αστέρια της μουσικής βιομηχανίας και όχι μόνο εμφανίστηκαν στην σκηνή για να παρουσιάσουν ή να παραλάβουν βραβείο θυμίζοντας τις παλιές προ Covid εποχές…

Πηγή: patrastimes.gr