Πέντε κρούσματα κορωνοϊού φαίνεται ότι προέρχονται από βάπτιση που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μέτσοβο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν παραπάνω άτομα από το επιτρεπτό όριο που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας.

Η βάπτιση σχετίζεται με στενό συγγενικό πρόσωπο του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος έως σήμερα εγκαλούσε τον ΕΟΔΥ για τον τρόπο που λειτουργούσε στην περιοχή της Ηπείρου. Μια μέρα πριν το μίνι- lockdown στα Ιωάννινα, προέτρεπε τους πολίτες να κυκλοφορούν με μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους. Η δήλωση του Περιφερειάρχη για την υποχρεωτική χρήση μάσκας έγινε την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, μια μέρα πριν ανακοινωθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Σήμερα το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας του γαμπρού του Περιφερειάρχη έκλεισε για προληπτικούς λόγους και τα μέλη της οικογένειας τέθηκαν σε καραντίνα. Κλειστός είναι και φούρνος δίπλα από το ξενοδοχείο κι’ αυτό διότι ο ιδιοκτήτης του είναι συγγενής του γαμπρού του Περιφερειάρχη, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας.

Σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση

Ο δήμαρχος Μετσόβου, όπως ανέφερε στο protothema.gr, ενημερώθηκε από τις αρχές του ΕΟΔΥ για 4-5 κρούσματα που σχετίζονται με την βάφτιση, προσθέτοντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης μιλώντας στο protothema.gr έκανε λόγο για 4 τουλάχιστον κρούσματα που σχετίζονται με τον βάφτιση στενού συγγενικού του προσώπου. Αποκάλυψε δε ότι ζευγάρι που ήταν καλεσμένοι στην βάφτιση και είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Αθήνα, έχοντας επισκεφτεί και το Ωνάσειο Καρδιολογικό Κέντρο για εξετάσεις επέστρεψαν στα Γιάννενα με τα συμπτώματα του ιού. Μάλιστα αντί να θέσουν τους εαυτούς τους σε καραντίνα, έδωσαν κανονικά το «παρών» στη βάφτιση και κάθισαν σε ένα τραπέζι που ήταν πιο απομονωμένο από τα υπόλοιπα. «Ρώτησαν τους γιατρούς και τους είπαν ότι ενδεχομένως τους γυροφέρνει κάποια γρίπη, οπότε δεν έδωσαν σημασία και ήρθαν στα βαφτίσια, όπου και κάθισαν σε ένα τραπέζι μακριά από τους υπόλοιπους καλεσμένους», ανέφερε.

Πηγή: patrastimes.gr