Ηταν ο άνθρωπος που είχε βοηθήσει πριν χρόνια τον σημερινό καθηγητή καρδιολογίας Θανάση Νταβλούρο να σώσει έναν άνθρωπο που είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή στις γραμμές του τρένου. Στην ηλικία των 40 ετών ο συγκεκριμένος Πατρινός υπέστη το ίδιο! Τον έσωσαν διασώστες… και ο Νταβλούρος!

Είναι πραγματικά απίστευτη η ιστορία. Ο καθηγητής σχολιάζει: «Πριν λίγα χρόνια με βοήθησε να σώσουμε έναν άνθρωπο με ανακοπή στις γραμμές του τραίνου κάνοντας μαλάξεις. Σήμερα πήρε εξιτήριο μετά από ανακοπή, μαλάξεις που του έκανε κάποιος άλλος, διασωλήνωση κ μπαλονάκι. Του το χρωστούσε Ο Θεός στην κυριολεξία»!

Ο 40χρονος έτυχε να περνά πριν χρόνια από τον Καστελόκαμπο. Κοντά στις γραμμές ένας άνδρας χάνει τις αισθήσεις του. Σπεύδει να βοηθήσει. Για καλή τύχη του λιπόθυμου άνδρα από το σημείο περνούσε και ο γνωστός καρδιολόγος. Ο κ. Νταβλούρος του κάνει μαλάξεις. Ο 40χρονος τον βοηθά. Εκανε εαυτόν… βοηθό διασώστη για να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή. Ο άνδρας που είχε χάσει τις αισθήσεις του… γύρισε από τον ουρανό! Στην κυριολεξία! Πλέον μετά από επέμβασηξ που του έγινε, χαίρει άκρας υγείας. Ο 40χρονος (ο «βοηθός» του κ. Νταβλούρου στην διάσωση του ανθρώπου) είχε πάει φέτος διακοπές στην Κέρκυρα. Εκεί υπέστη ανακοπή. Για καλή του τύχη κάποιοι τον βοήθησαν να «επανέλθει». Μεταφέρθηκε επειγόντως στην Πάτρα, και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Ρίου. Ο κ. Νταβλούρος του τοποθέτησε μπαλονάκι. Όταν ο ασθενής επανήλθε, θύμισε στον καθηγητή καρδιολογίας την ιστορία. Και οι δύο ήσαν πολύ συγκινημένοι. Πριν χρόνια είχαν σώσει έναν συνάνθρωπό μας, πριν λίγες ημέρες ο καθηγητής έσωσε… τον τότε «βοηθό» του. Ο 40χρονος βρίσκεται πλέον σε μετεγχειρητικό στάδιο, όμως η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Πελοπόννησος

Πηγή: patrastimes.gr