Πάνω από 27,34 εκατομμύρια είναι πλέον τα κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο ενώ 891.227 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Τα περιστατικά μόλυνσης έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές από τότε που οι πρώτες μολύνσεις καταγράφηκαν στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η Ινδία έγινε χθες η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία του κορονοϊού παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε αυτόν της Βραζιλίας.

ΠΟΥ: O κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη πανδημία
Στη σημασία που έχει η ετοιμότητα του κόσμου για την επόμενη πανδημία, στάθηκε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος κάλεσε τις χώρες να επενδύσουν στη Δημόσια Υγεία.

«Αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία», δήλωσε ο Τέντρος σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη, για να προσθέσει: «Η ιστορία μάς διδάσκει ότι οι επιδημίες και οι πανδημίες είναι μέρος της ζωής. Αλλά όταν έρθει η επόμενη πανδημία, ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος, περισσότερο έτοιμος από ό,τι ήταν αυτή τη φορά».

Πηγή: patrastimes.gr