Το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.264 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τα 1.799.243. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Μπουένος Άιρες (2.598).

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 112 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 45.407 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχεται στο 53,8% σε εθνικό επίπεδο αλλά στο 59% στην επαρχία του Μπουένος Άιρες. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 3.547 ασθενείς.

Το Σάββατο έφθασε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής η δεύτερη παρτίδα 300.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, του Sputnik-V, με ειδική πτήση της Aerolíneas Argentinas. Με αυτές θα ολοκληρωθεί η ανοσοποίηση ισάριθμων πολιτών, που άρχισε τον Δεκέμβριο. Αναμένονται νέες παρτίδες εντός του μήνα και τον Φεβρουάριο.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε επίσης προχθές Σάββατο ότι εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη από το εξωτερικό το πρώτο κρούσμα παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2 το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και θεωρείται πιο μολυσματικό.

Πηγή: patrastimes.gr