Σύλληψη Λαθροθηρών στην Νήσο Χριστιανά με Αεραπόβαση από Θηροφύλακες

Σύλληψη Λαθροθηρών στην Νήσο Χριστιανά με Αεραπόβαση από Θηροφύλακες

Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν μια επιτυχία στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου. Η επιχείρηση αυτή, η οποία χρησιμοποιούσε ελικόπτερο για πρώτη φορά, οργανώθηκε έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Προτού ξεκινήσει η επιχείρηση, διαπιστώθηκε μέσω σύγχρονων τεχνολογικών μέσων ότι σε ένα ακατοίκητο νησί, το οποίο ονομάζεται «Χριστιανά» και βρίσκεται 10 μίλια ΝΔ της Σαντορίνης, κάποιοι είχαν στήσει κάμπινγκ και επιδίδονταν σε παράνομο κυνήγι ορτυκιών, χρησιμοποιώντας ηχομιμητικές συσκευές. Το νησί αυτό είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura και η παρακολούθησή του ανατέθηκε σε μία ομάδα συντονισμού από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δασών, τον ΟΦΥΠΕΚΑ και τη Κυνηγετική Ομοσπονδία.

Δεδομένου ότι η προσέγγιση με πλωτό σκάφος θα έδινε σήμα στους λαθροθήρες να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία, η επιχείρηση σχεδιάστηκε να λάβει χώρα αεροπορικώς. Θηροφύλακες ανέβηκαν στο ελικόπτερο και, κίνηση αιφνιδιασμού, βρίσκουν τους λαθροθήρες στο νησί, συλλαμβάνοντας τρία άτομα. Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν τα όπλα τους, τα παράνομα μέσα και τα ορτύκια που είχαν ήδη θηρεύσει, τα οποία είχαν κονσερβοποιηθεί σε βάζα με σκοπό τη συντήρησή τους.

Η αδυναμία της φύσης να απεμπολήσει την κακομεταχείριση ήταν ιδιαίτερα προφανής στην περίπτωση αυτή και ο πρόεδρος της Δ΄ ΚΟΣΕ, Νίκος Σταθόπουλος, δήλωσε ότι τέτοιες παρανομιές δεν θα γίνουν ανεκτές. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί ήδη στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση.

Πηγή: naftemporiki.gr