Συμφωνία επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη από την Venture Global

Συμφωνία επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη από την Venture Global

Σήμερα, η Venture Global ανακοίνωσε τη συμφωνία επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο θα πωλείται στις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης μέσω της πλωτής μονάδας της Gastrade στην Αλεξανδρούπολη. Η συμφωνία περιλαμβάνει διάθεση 1 εκατ. τόνων ετησίως για πέντε χρόνια, αρχίζοντας από το 2025, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 25% της συνολικής χωρητικότητας του τερματικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη.

Το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα μεταφέρεται από τους τερματικούς σταθμούς της Venture Global στη Λουϊζιάνα των ΗΠΑ. Ο νέος τερματικός σταθμός υποδοχής στην Αλεξανδρούπολη, σε συνδυασμό με τον «Κάθετο Διάδρομο», αναμένεται να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της περιοχής, παρέχοντας μια νέα οδό για την εισαγωγή εναλλακτικών προμηθειών φυσικού αερίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Venture Global, Mike Sabel, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επέκταση της χωρητικότητας επαναεριοποίησης στην Ευρώπη μέσω του νέου τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη. Σημείωσε ότι αυτή η εξέλιξη ενισχύει επαγγελματικά την εταιρεία του, διευρύνοντας τα περιουσιακά της στοιχεία σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού LNG, περιλαμβανομένων της παραγωγής, της αποστολής και της επαναεριοποίησης. Θεωρεί τη νέα υποδομή ως στρατηγικής σημασίας, κρίσιμη για την ικανότητα της περιοχής να διαφοροποιήσει τις πηγές της ενέργειας και να εξασφαλίσει προσβάσιμες και ασφαλείς προμήθειες.

Πηγή: naftemporiki.gr