Την εποχή που κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκα θα θυμηθούν και πάλι οι εμβολιασμένοι στη Νότια Κορέα, καθώς από τον Ιούλιο δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους για την COVID-19.

Όπως εξηγεί το”ΑΜΠΕ” η αναγγελία αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια να πειστούν οι πιο γηραιοί πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς η Σεούλ θέλει περί τον Σεπτέμβριο να έχει ανοσοποιηθεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού της (52 εκατ.) από το 7% σήμερα.

Εξάλλου, οι πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συναθροίσεις από τον Ιούνιο, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ στη διάρκεια σύσκεψης με συναρμόδιους αξιωματούχους σήμερα.

Πρόσθεσε πως τα περιοριστικά μέτρα θα προσαρμοστούν αφού η εκστρατεία ανοσοποίησης για τον κορωνοϊό φτάσει στο ποσοστό-στόχο του πληθυσμού.

Ο εμβολιασμός των πολιτών μεταξύ 65 και 74 ετών θα αρχίσει αύριο Πέμπτη σε 12.000 κλινικές και εμβολιαστικά κέντρα.

Ως χθες τα μεσάνυχτα η Νότια Κορέα κατέγραψε 707 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλους 2 θανάτους ασθενών με την COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως εδώ τους 1.940 νεκρούς επί συνόλου 137.682 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,41%.

Μέχρι εδώ, 3,9 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους για την COVID-19, εκ των οποίων 1,9 εκατ. έχουν λάβει και τις δύο.

Πηγή: patrastimes.gr