Η απόφαση για τη χρήση μάσκας στα σχολεία είναι επιστημονική και όχι πολιτική, είπε ο Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι η χρήση της είναι ασφαλής για τους μαθητές.

Για τον κορωνοϊό, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι ο δείκτης Rt τον προηγούμενο μήνα πάνω από τη μονάδα, ενώ πλέον εμφανίζει μικρή πρώτη 0,85, σύμφωνα με τη έκθεση του παρατηρητηρίου.

Ο ιός είναι ανάμεσα μας και χρειάζεται επαγρύπνηση, είπε.

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία του αμερικανού Προέδρου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε στην αρχική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον Αμερικανό πρόεδρο το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός είπε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση, υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Πηγή: patrastimes.gr