Στην πορεία του κορονοϊού, στις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στο πρόγραμμα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό αλλά και στο τι θα συμβεί στην οικονομία λόγω της έλευσης του νέου κύματος της πανδημίας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Στέλιος Πέτσας.

«Τώρα έχουμε την δυνατότητα να έχουμε περισσότερα εμβόλια και αυξάνεται η δυνατότητα να γίνεται η μεταφορά ασθενών σε εμβολιαστικά κέντρα με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Πέμπτη (15/7) ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Όπως μάλιστα τόνισε σε απομακρυσμένες περιοχές κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ έκαναν και κατ’ οίκον εμβολιασμούς και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια διστακτικότητα από ιδιώτες γιατρούς να πάνε..

Ικανοποιητικός ο ρυθμός στα ραντεβού για εμβολιασμό τις τελευταίες 10 ημέρες
Αναφερόμενος στα ραντεβού για εμβολιασμό ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι ο ρυθμός είναι ικανοποιητικός τις τελευταίες 10 μέρες, σημειώνοντας ωστόσο, ότι «ο χρόνος είναι αντίπαλος μας σε αυτή την συγκυρία, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε».

Για τη δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου σχετικά με απολύσεις ανεμβολίαστων είπε πως μένει στην ανασκευή της δήλωσης στην οποία προχώρησε η ίδια. Ωστόσο σημείωσε ότι πρέπει να έχουμε ξεκάθαρους κανόνες για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί και σε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Υπάρχει πρόβλημα αν στα νοσοκομεία το υγειονομικό προσωπικό δεν έχει εμβολιαστεί, τόνισε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι «στο μέτρο της αναστολής που προχώρησε η κυβέρνηση δείχνει τον ορίζοντα στους ανθρώπους που εργάζονται στο σύστημα υγείας». Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς είπε ότι υπάρχει ανησυχία από γονείς και τόνισε ότι αυτά τα θέματα πρέπει να αντιμετωπιστούν για να είμαστε έτοιμοι για τον Σεπτέμβριο. «Το άρθρο 5 είναι σοφό άρθρο και δίνει την δυνατότητα στο ΣτΕ να κρίνει την είναι συνταγματικό και τι όχι», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Εστιάζοντας στα συλλαλητήρια αντιεμβολιαστών είπε ότι «είναι ανησυχητική η εικόνα για τους ίδιους» και πρόσθεσε ότι «το ποσοστό των αντιεμβολιαστών δεν είναι αποτρεπτικό για να χτίσουμε τείχος ανοσίας».

«Έχουμε συμμάχους και την κοινωνία και την Εκκλησία στην προσπάθεια του εμβολιασμού», τόνισε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι «με όσους έχω μιλήσει κανείς δεν είναι απέναντι. Το θέμα των μοναστηριών το βλέπουμε και ψάχνουμε λύσεις».

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε αισιόδοξος για τα νούμερα του εμβολιασμού για το επόμενο διάστημα, ωστόσο σημείωσε ότι τώρα λόγω των μεταλλάξεων το τείχος ανοσίας ανεβαίνει στο 80%, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τέλος μιλώντας για το ενδεχόμενο νέου lockdown είπε ότι δεν είμαστε σε αυτή την φάση και πρόσθεσε ότι «αν υπάρχει νέο κύμα πανδημίας θα πλήξει τους ανεμβολίαστους όχι την οικονομία».

Πηγή: patrastimes.gr