Στην Πάτρα καταφθάνει αύριο Κυριακή εκτάκτως, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, σε μία προσπάθεια διαχείρισης των αντιδράσεων που προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης ,να μην ισχύσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου για την περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας και για τις περιοχές Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αναμένεται να είναι στις 9:00 το πρωί της Κυριακής στο δημαρχιακό μέγαρο της Πάτρας, όπου θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Επόμενος σταθμός του θα είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου θα έχει συνάντηση με αντιπροσώπους από τον εμπορικό σύλλογο, το Επιμελητήριο και τον ΣΚΕΑΝΑ. Η κατάσταση στην Αχαϊκή πρωτεύουσα είναι πλέον τεταμένη με τον εμπορικό κόσμο να προσανατολίζεται σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η διοίκηση του Εμπορικού και Εισαγωγικού συλλόγου, ασκεί πιέσεις για ανάκληση της απόφασης σύμφωνα με την οποία η Πάτρα και η Αχαΐα δεν πρόκειται να είναι ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες της χώρας που θα έχουμε άνοιγμα της αγοράς από τη Δευτέρα. Οι έμποροι της Πάτρας αλλά και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων, ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ότι και να ισχύσει, τη Δευτέρα τα καταστήματα τους θα είναι ανοιχτά.

Πηγή: patrastimes.gr