Ο εκτελεστικός διευθυντής της Johnson & Johnson (J&J) Άλεξ Γκόρσκι δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ότι είναι ενδεχόμενο οι άνθρωποι να εμβολιάζονται ετησίως κατά της COVID-19 για τα επόμενα χρόνια.

Οπως συμβαίνει με τους εμβολιασμούς κατά της εποχικής γρίπης. «Δυστυχώς, καθώς ο ιός εξαπλώνεται μπορεί και να μεταλλάσσεται», δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Κάθε φορά που μεταλλάσσεται είναι σχεδόν άλλο ένα κλικ στο πληκτρολόγιο, μιλώντας μεταφορικά, όπου μπορούμε να δούμε μία άλλη παραλλαγή, μία άλλη μετάλλαξη, που μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά του να κρατάει μακριά τα αντισώματα ή να έχει μια διαφορετικού τύπου αντίδραση όχι μόνο σε μια θεραπεία, αλλά και σε ένα εμβόλιο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η J&J ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ να δώσουν την έγκρισή τους για το εμβόλιο μοναδικής δόσης που παρασκευάζει κατά της COVID-19 για έκτακτη χρήση, προσθέτοντας ότι θα καταθέσει αίτηση στις ευρωπαϊκές Αρχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η αίτηση της J&J προς την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ακολούθησε την ανακοίνωση της εταιρείας (29 Ιανουαρίου) στην οποία ανέφερε ότι το εμβόλιό της είχε αποτελεσματικότητα 66% στην πρόληψη μέτριας προς βαριά νόσησης από την COVID-19.

Πηγή: patrastimes.gr