Με το πρόσχημα ότι ήταν πλανόδιοι έμποροι χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών ηλικιωμένων γυναικών στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας δυο επιτήδειοι και προσπαθούσαν να τις κρατήσουν απασχολημένες για να ξαφρίσουν τις οικονομίες τους.

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος είχαν δεχθεί στις 4 Απριλίου καταγγελίες από δυο ηλικιωμένες που δέχθηκαν την «επίσκεψη» των υποτιθέμενων πλανόδιων. Στην πρώτη περίπτωση, οι «μαϊμού» έμποροι κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα, ενώ στη δεύτερη τους πήρε είδηση το υποψήφιο θύμα τους και τράπηκαν σε φυγή.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, μια περιπολία αστυνομικών εντόπισε τους δύο δράστες να κινούνται με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στην περιοχή και τους αναγνώρισαν από τις περιγραφές που έδωσαν τα θύματά τους. Έτσι, τους προήγαγαν για προανάκριση και κάλεσαν τις δυο ηλικιωμένες οι οποίες τους αναγνώρισαν με βεβαιότητα.

Μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά, οι ύποπτοι ομολόγησαν τα δυο περιστατικά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή τετελεσμένη και σε απόπειρα που διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Πριν αφεθούν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, τους βεβαιώθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Πηγή: patrastimes.gr