Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των επιστημόνων στην περιοχή, σχετικά με το ποια είναι η πραγματική εικόνα και ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα, καθώς δεκάδες μοριακά τεστ που έχουν κάνει άτομα με ύποπτα κλινικά συμπτώματα δεν είχαν εξεταστεί τις τελευταίες ημέρες.

Η καθυστέρηση στην έκδοση αποτελεσμάτων οφείλεται στο γεγονός, ότι υπήρξε έλλειψη αντιδραστηρίων τα οποία απαιτούνται για να γίνει ο έλεγχος με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως είναι θέμα χρόνου εντός των επομένων ημερών τα δεδομένα να αλλάξουν ως προς το χειρότερο, αμέσως με την κάλυψη των αναγκών.

Το πιο ανησυχητικό είναι, ότι τα μοριακά τεστ που ήταν μέχρι και χθες σε αναμονή έκδοσης αποτελεσμάτων, είχαν ληφθεί από άτομα τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία θεωρούνται βάση συμπτωμάτων που έχουν, πως είναι ύποπτα και εν δυνάμει θετικά.

Για το θέμα είναι ενημερωμένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με την προστασία της δημόσιας υγείας τόσο στην περιοχή όσο και σε κεντρικό επίπεδο ο ΕΟΔΥ.

Πηγή: patrastimes.gr