«Δεν είναι δυνατόν όταν τα πρωτόκολλα των πλοίων είναι μειωμένα κατά 50% και ισχύει απαγόρευση των θαλάσσιων μετακινήσεων, να επιδιώκουμε τον διπλασιασμό των μελών του πληρώματος του ξενοδοχειακού τμήματος των πλοίων» τονίζει ο Σύνδεσμος των ακτοπλόων με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση 13 ναυτεργατικών σωματείων που ζητά την εφαρμογή της θερινής σύνθεσης στα πλοία της ακτοπλοΐας καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Ο Σύνδεσμος των Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να μειώσουν τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας, οι οποίες επηρεάζουν ιδιαίτερα τον κλάδο, λόγω των υποχρεώσεων των πλοίων να εκτελούν δρομολόγια, παρά την ισχύ περιορισμών των μετακινήσεων. Τονίζει εξάλλου ότι η μείωση των εσόδων των εταιρειών το 2020 ξεπέρασε τα 300 εκατ. ευρώ από τα οποία μόνο τα 36 εκατ. ευρώ καλύφθηκαν μέσω των κρατικών ενισχύσεων.

Ο ΣΕΕΝ ζητά από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την ενίσχυση του κλάδου, μεταξύ των οποίων και την εφαρμογή των χειμερινών συνθέσεων όπως εφαρμόστηκαν και την αντίστοιχη περίοδο του 2020, όταν επικρατούσαν οι ίδιες ακριβώς συνθήκες σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Πηγή: patrastimes.gr