Δεν θα είναι μόνο τα σχολεία της Μυτιλήνης που δεν θα ανοίξουν την Δευτέρα. Ενώ από χτες οι εργασίες για έγκαιρη παραλαβή μασκών σε όλα τα σχολεία είναι συνεχείς, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, αναμένεται απόφαση που θα αναφέρει τη λίστα των σχολείων που δεν θα ανοίξουν την Δευτέρα.
Απόφαση που θα περιέχει την λίστα με τα σχολεία που δεν πρόκειται να ανοίξουν την Δευτέρα, αναμένεται να βγει τις επόμενες ώρες. Στην τελευταία συνάντηση των επιδημιολόγων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως πάρθηκαν αποφάσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα καθορίζουν το άνοιγμα ή όχι του εκάστοτε σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κριτήρια για το ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά είναι δύο. Σχολεία σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο δεν πρόκειται να ανοίξουν την Δευτέρα ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα είτε σε δασκάλους – καθηγητές είτε σε μαθητές.

Κλειστά σχολεία στην Μυτιλήνη και «έκρηξη» Θεοδωρικάκου
sxoleia171

Όπως όμως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος η απόφαση για το ποια σχολεία θα είναι ανοιχτά και ποια κλειστά είναι απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Μόνο από τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας μπορεί να ληφθεί απόφαση για κλείσιμο σχολείων, σημειώνει με παρέμβασή του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στους δημάρχους της Λέσβου που αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα σχολεία του νησιού την προσεχή Δευτέρα.

Η παρέμβασή του έγινε λίγες ώρες μετά την απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.κ. Θεοδωρικάκος και Λιβάνιος με παρέμβασή του στους Δημάρχους που ανακοίνωσαν ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους τους τη Δευτέρα 14 Σπετεμβρίου, επισημαίνουν ότι ανάλογη απόφαση λαμβάνεται με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Υγείας (διατάξεις των περιπτ. Στ’ παρ.2 και περ. Δ’ του πρώτου άρθρου της 22/02/2020 ΠΝΠ – Α’ 42).

Σημειώνεται ότι η απόφαση των δημοτικών αρχών, που ανακοινώθηκε το πρωί, επικαλείτο την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης «η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς».

Και τα σχολεία του Δήμου δυτικής Λέσβου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν κλειστά έως και την ερχόμενη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση αυτή προχώρησε η δημοτική Αρχή, λόγω παράτασης των έκτακτων μέτρων στη Λέσβο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και για την καλύτερη προετοιμασία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Πηγή: patrastimes.gr