Σήμερα Τρίτη στις έξι το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει η ενδεκαμελής Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής με αντικείμενο τα διαδικαστικά της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης νέου προέδρου το κόμμα, προκειμένου το Σαββατοκύριακο 25 και 25 του μηνός ή το πολύ το αμέσως επόμενο (2 με 3 Οκτωβρίου) να ψηφίσει η Κεντρική Επιτροπή επί της εισήγησης τόσο για το χρονοδιάγραμμα όσο και για την τελική μορφή που θα έχουν οι εκλογές.

Θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες βέβαιο ότι δεν θα παρθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις γιατί θα πρέπει να επιλυθούν αρκετά ζητήματα. Το πρώτο που θα επισπευσθεί θα είναι η επίσημη ανακήρυξη όλων των υποψηφίων προέδρων που θα παρουσιάσουν υποχρεωτικά βάσει του καταστατικού, 5.000 υπογραφές μελών του κινήματος έκαστος. Αυτή τη στιγμή υποψήφιοι είναι η νυν πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης.

Ακολούθως θα πρέπει να βρεθεί η εταιρεία που θα μεριμνήσει για την ηλεκτρονική διασύνδεση των καλπών ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε μορφή διπλοψηφίας. Ενώ θα συζητηθεί και η διαχείριση του μητρώου, με τους υποψήφιους να τάσσονται υπέρ των ανοικτών εκλογών με εγγραφές μελών και φίλων – ψηφοφόρων, ακόμη και την ημέρα της κάλπης.

Αναφορικά με τις ημερομηνίες πολλά ακούγονται και έχουν ανοίξει από νωρίς τα ημερολόγια αναζητώντας την κατάλληλη Κυριακή. Επί του παρόντος δεν μπορεί να αποκρυσταλλωθεί καθώς η Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να αναμένει την εταιρεία που θα αναλάβει τη διασύνδεση, ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας θα γίνει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου και ο δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή, 21 Νοεμβρίου. Αν απαιτηθεί παραπάνω χρόνος και δεν είναι όλα έτοιμα, οι κάλπες θα στηθούν μέσα Δεκεμβρίου, ίσως στις 12 του μηνός ο πρώτος γύρος και στις 19 ο δεύτερος, δηλαδή λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Πηγή: patrastimes.gr