Καθορίστηκαν τα μέτρα στήριξης που τίθενται σε εφαρμογή προκειμένου να πάρουν «ανάσες» οι πυρόπληκτοι από τις πληγείσες περιοχές της χώρας.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί, μεταξύ άλλων, μέτρα όπως η στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ για την ανακατασκευή ή επισκευές κατοικιών, και ειδικές ρυθμίσεις για δάνεια, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Εννέα μέτρα που εστιάζουν στους εργαζόμενους πυρόπληκτους λαμβάνει και το υπουργείο Εργασίας.

Ποιοι εργαζόμενοι θα λάβουν εφάπαξ ενίσχυση 718 ευρώ

Επιπλέον:

  1. Καταβάλλεται πανελλαδικά έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση 718,65 ευρώ (45 βασικά ημερήσια επιδόματα ανεργίας) για τους εργαζόμενους που διέκοψαν την εργασία τους, αν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή, με εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και σχετική αίτησή τους, ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας.
  2. Χορηγείται πανελλαδικά το ελάχιστο τακτικό επίδομα ανεργίας 5 μηνών (1.996,25 ευρώ + 10% για κάθε εξαρτώμενο μέλος + αναλογία δώρου Χριστουγέννων) για όσους εργαζόμενους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το επίδομα τακτικής ανεργίας και διέκοψαν την εργασία τους, αν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή, με εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και σχετική αίτησή τους.

Πηγή: patrastimes.gr