Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την καταβολή της δεύτερης δόσης του Δώρου Πάσχα από το κράτος για τους εργαζομένους οι οποίοι είχαν βγει σε αναστολή ή είχαν ενταχθεί στο μηχανισμό ”Συν-Εργασία” κατά τη διάρκεια του Απριλίου.

Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας, η σχετική καταβολή θα συντελεστεί έως τις 31 Μαΐου.

Σημειώνεται πως η πρώτη δόση του Δώρου Πάσχα από το κράτος για τους υπό αναστολή και τους ”συν-εργαζόμενους” μισθωτούς αφορούσε στην περίοδο απασχόλησης Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 και καταβλήθηκε τη Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου.

”Κλειδί”για την καταβολή της δεύτερης δόσης του κρατικού Δώρου Πάσχα είναι η εκκαθάριση των δηλώσεων των αναστολών και των ενταχθέντων στο μηχανισμό ”Συν-Εργασία” για το μήνα Απρίλιο. Ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως οι δηλώσεις για όσους μισθωτούς των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων βγήκαν σε αναστολή τον Απρίλιο ανήλθαν στις 519.995.
Αυτό σημαίνει πως οι εν λόγω μισθωτοί, πέραν της ειδικής αποζημίωσης την οποία θα λάβουν τις αμέσως επόμενες μέρες (έως 534 ευρώ) λόγω της αναστολής της σύμβασης τους τον περασμένο μήνα, εξασφαλίζουν και Δώρο Πάσχα ύψους έως 66 ευρώ (ανάλογα με τις μέρες της αναστολής της σύμβασής τους τον Απρίλιο).

Όσον αφορά όσους εντάχθηκαν κατά το μήνα Απρίλιο στο μηχανισμό ”Συν-Εργασία”, δεδομένου ότι σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, η μέση μηνιαία αποζημίωση στους ”συν-εργαζόμενους” ανέρχεται στα 247 ευρώ, το κρατικό Δώρο Πάσχα, για όσους ενταχθούν στο μηχανισμό τον Απρίλιο θα ανέλθει στα 30 ευρώ.

Τονίζεται πως η καταβολή της πρώτης δόσης του κρατικού Δώρου Πάσχα στις 28 Απριλίου (η οποία αφορούσε την περίοδο αναστολής ή ”συν-εργασίας” μεταξύ Ιανουαρίου -Μαρτίου 2021) δεν είναι προϋπόθεση για την καταβολή της δεύτερης δόσης έως τις 31 Μαίου σε όσους βγήκαν σε αναστολή ή εντάχθηκαν στη ”Συν-Εργασία” τον Απρίλιο, ούτε το αντίστροφο.

Με άλλα λόγια, όποιος εργαζόμενος βγήκε σε αναστολή ή εντάχθηκε στη ”Συν-Εργασία” μόνο τον Απρίλιο, θα λάβει το κρατικό Δώρο Πάσχα, ακόμα και αν δεν βγήκε σε αναστολή ή δεν εντάχθηκε στη ”Συν-Εργασία” στο διάστημα Ιανουαρίου -Μαρτίου και έτσι δεν έλαβε κρατικό Δώρο Πάσχα για την περίοδο αυτή. Προφανώς, όποιος βγήκε σε αναστολή ή εντάχθηκε στη ”Συν-Εργασία” μεταξύ Ιανουαρίου -Μαρτίου 2021 (και έτσι έλαβε κρατικό Δώρο Πάσχα), αλλά δεν βγήκε σε αναστολή ή δεν εντάχθηκε στη ”Συν-Εργασία” τον Απρίλιο δεν θα λάβει Δώρο Πάσχα από το κράτος για το μήνα αυτό.

Πηγή: patrastimes.gr