Νέες πληρωμές για πάνω από 600.000 μισθωτούς έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού τον μήνα Ιανουάριο, αλλά και μισθούς του μηχανισμού Συν-Εργασία.

Χρήματα στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δουν και οι επαγγελματίες της Τέχνης για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.

Πρόκειται για χρήματα από το πρόγραμμα SURE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στην πράξη είναι χαμηλότοκο δάνειο για τη στήριξη της απασχόλησης εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί:

  • Η καταβολή αποζημιώσεων ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων μηνός Ιανουαρίου 2021.
  • Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας – Μηχανισμός «Συν-Εργασία» για τον Δεκέμβριο του 2020.
  • Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για τον μήνα Δεκέμβριο 2020 για τους δικαιούχους οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας – Μηχανισμός «Συν-Εργασία».
  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020 των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10/01/2021 και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού εφόσον έχουν υποβάλει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Βασική προϋπόθεση για να λάβουν την ειδική αποζημίωση είναι να είναι εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr. Αλλά και να μην έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και να μην λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Πηγή: patrastimes.gr