Το ημερολόγιο γράφει 8 Ιανουαρίου 2020. Σαν βόμβα εν αιθρία σκάει στην κοινωνία της Αγγλίας, η είδηση πως ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex, παραιτούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Επικρατεί αναστάτωση, τα media αναλαμβάνουν τον ρόλο του δικαστή και κατασπαράσσουν την Meghan, καθιστώντας τή υπεύθυνη για την αιφνίδια και απροσδόκητη απόφαση. Όχι πως κέρδισε τη συμπάθεια τους ποτέ, κάθε άλλο. Η θέση της Kate Middleton φαίνεται να είναι ακλόνητη, και παραμένει μέχρι σήμερα.

Ένα χρόνο μετά, ο Harry και η Meghan έχουν μετακοπίσει πλέον στις ΗΠΑ, έχουν υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με την Spotify και το Netflix, έναντι 100 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών, και το πιο σημαντικό, περιμένουν το δεύτερο παιδί τους.

Το οριστικό τέλος από την βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε επίσημα και εκπρόσωπος του παλατιού του Buckingham, με απόφαση της βασίλισσας Elizabeth. «Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex επιβεβαίωσαν στην Βασίλισσα ότι δεν θα επιστρέψουν ως ενεργά μέλη της Βασιλικής Οικογένειας.

Μετά από συνομιλίες με τον Δούκα, η Βασίλισσα επιβεβαίωσε ότι όταν απομακρυνόμαστε από τη Βασιλική Οικογένεια, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε με τις ευθύνες και τα καθήκοντα που συνεπάγονται.

Οι τιμητικοί στρατιωτικοί διορισμοί και τα βασιλικά προνόμια που διατηρούνται από τον Δούκα και τη Δούκισσα θα επιστραφούν επομένως στην Αυτής Μεγαλειότητα, προτού αναδιανεμηθούν μεταξύ των ενεργών μελών της Βασιλικής Οικογένειας. Ενώ όλοι λυπούνται για την απόφασή τους, ο Δούκας και η Δούκισσα παραμένουν πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας».

Το ερώτημα που έχει γεννηθεί μετά την οριστική αποχώρηση του πρώην βασιλικού ζευγαριού, είναι το ποιος θα αναλάβει εκ νέου τα προνόμια τους. Πιστεύεται λοιπόν πως αυτό το καθήκον θα δοθεί δικαιωματικά στην Πριγκίπισσα Anne, τη μοναδική κόρη της Βασίλισσας.

Η 70χρονη είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, για το ταλέντο στην ιππασία (έχει κερδίσει δύο αργυρά μετάλλια και ένα χρυσό) ενώ ήταν το πρώτο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι εξοικειωμένη με στρατιωτικές υποθέσεις, αφού υπηρέτησε ως Αρχηγός Γυναικών στο Βασιλικό Ναυτικό.

Φήμες έχουν ξεκινήσει και για τον πρίγκιπα Edward, ο μικρότερος γιος της βασίλισσας, για να αναλάβει το ρόλο της Meghan ως προστάτης του Εθνικού Θεάτρου.

Πηγή: patrastimes.gr