Αύξηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους κατά ευάλωτων ομάδων

Αύξηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους κατά ευάλωτων ομάδων

Κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, κα Ελεονώρα Μελέτη, αναφέρθηκε με έμφαση στο σοβαρό ζήτημα του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους που πλήττει ιδιαίτερα άτομα ΛΟΑΤΚΙ, άτομα με αναπηρία και γυναίκες.

Η αύξηση των περιστατικών λεκτικής βίας στα κοινωνικά δίκτυα είναι καταλυτική, καθώς χιλιάδες άνθρωποι γίνονται θύματα κακοποίησης και προσβολών λόγω των απόψεών τους, του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, της αναπηρίας τους και του φύλου τους. Αυτές οι επιθέσεις έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των θυμάτων, οι οποίες συχνά οδηγούν σε ακραίες περιπτώσεις, όπως η αυτοκτονία.

Σύμφωνα με την κα Μελέτη, είναι απαραίτητο η λεκτική βία να αποκτήσει την ίδια σοβαρότητα με τη σωματική βία και να επιφέρει συνέπειες για τους θύτες, με σκοπό την προστασία όχι μόνο των σωμάτων, αλλά και των ανθρώπινων ψυχών.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι η ρητορική μίσους είναι μια σκληρή μορφή βίας και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια, και όχι ως περιορισμός της ελευθερίας του λόγου.

Πηγή: naftemporiki.gr