Αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030

Αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030

«Περνάμε σε φάση πλήρους αναδιοργάνωσης των Ένοπλων Δυνάμεων, που προβλέπει η “Ατζέντα 2030”. Χωρίς σωστή αξιοποίηση του στοιχείου της εφεδρείας, η χώρα δεν μπορεί να έχει το επίπεδο ετοιμότητας που απαιτείται για να διατηρήσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προς τιμήν του προστάτη των εφέδρων αξιωματικών, Αγίου Νικήτα του Γότθου.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, παρουσιάστηκε πρόσφατα στον πρωθυπουργό συνολικός εξοπλιστικός σχεδιασμός της χώρας για τα επόμενα 20 χρόνια. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που θα γίνουν στον τομέα της θητείας και στον τρόπο που οι νέοι θα υπηρετούν την πατρίδα, με στόχο να είναι χρήσιμοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην κοινωνία.

«Ως μια μικρή χώρα 11 εκατομμυρίων, αντιμετωπίζουμε απειλές, κυρίως από χώρες με πληθυσμούς που προσεγγίζουν τα 100 εκατομμύρια», ανέφερε. Η συνεργασία με τους συνδέσμους εφέδρων θα επιτρέψει την ανάπτυξη ενός συνολικού σχεδίου για την εφεδρεία.

«Έχουμε μελετήσει όλα τα μοντέλα που υπάρχουν στον κόσμο και η ηγεσία έχει αποφασίσει πώς θα προχωρήσουμε», σημείωσε. Ο υπουργός κάλεσε για στενότερη συνεργασία, ώστε η κοινωνία να αντιληφθεί το ρόλο της στην υπεράσπιση της πατρίδας και τόνισε ότι η υπηρεσία προς την πατρίδα πρέπει να είναι μια διαρκής διαδικασία και όχι μια περιοδική υποχρέωση.

Πηγή: newsbomb.gr