Αναμόρφωση του Κληρονομικού Δικαίου με την Δημιουργία Ομάδας Εργασίας υπό την Προεδρία του Απόστολου Γεωργιάδη

Αναμόρφωση του Κληρονομικού Δικαίου με την Δημιουργία Ομάδας Εργασίας υπό την Προεδρία του Απόστολου Γεωργιάδη

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για την αναμόρφωση του Κληρονομικού Δικαίου. Πρόεδρος της ομάδας ορίστηκε ο επίτιμος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκός και δικηγόρος Απόστολος Γεωργιάδης.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας περιλαμβάνουν δέκα τακτικά και τέσσερα αναπληρωματικά μέλη. Μεταξύ των τακτικών μελών είναι η Μαρουλιώ Δαβίου, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, που θα αναπληρώνεται από την Ευαγγελία Στεργίου, αρεοπαγίτη. Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης ο Παναγιώτης Καρακωνσταντής, εφέτης Αθηνών, με αναπληρωτή τον Σωτήριο Τσουβαλά, εφέτη και αποσπασμένο στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αξιοσημείωτα μέλη είναι η Δήμητρα Παπαδοπούλου-Κλαμαρή, ομότιμη καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και οι καθηγητές Γεώργιος Λέκκας, Αντώνιος Καραμπατζός και Σωτήριος Κοτρώνης από τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Επίσης, συμμετέχουν οι Ελένη Ζερβογιάννη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και Γεώργιος-Αλέξανδρος Γεωργιάδης, επίκουρος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και δικηγόρος.

Τέλος, στην ομάδα συμμετέχουν οι Ελένη Κοντογεώργου, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, και Αθανάσιος Ζούπας, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, με αναπληρωτές τους Χριστίνα Μάνδρου και Παναγιώτη Νικολόπουλο αντίστοιχα.

Πηγή: naftemporiki.gr