Ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου και προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο

Ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου και προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο

Στην ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επικεντρώνεται η κυβερνητική δραστηριότητα, με αναφορές σε κρίσιμα ζητήματα και εξελίξεις. Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι μπορεί να υπάρχει σημαντική πρόοδος με την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης, ένα έργο ύψους 2 δισ. ευρώ που θα συνδέσει την Κύπρο με το ηλεκτρικό δίκτυο της Ευρώπης. Αυτό θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια και στην αντιμετώπιση του κόστους ρεύματος στην περιοχή.

Σημαντική είναι και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, που φαίνεται να έχει κινητοποιήσει διεθνείς επενδυτές, εταιρίες και οργανισμούς να εξετάσουν ευκαιρίες στη χώρα. Η Ελλάδα, με πολιτική σταθερότητα και ευρύ μεταρρυθμιστικό σχέδιο, προσελκύει πλέον το ενδιαφέρον για επενδύσεις.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο νέο νομοσχέδιο Υγείας, όπου οι εργαζόμενοι που αποκτούν δικαίωμα σε σύνταξη αναπηρίας θα μπορούν να τη λαμβάνουν χωρίς να σταματούν την εργασία τους. Η έμφαση δίνεται στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω διάθεσης προσωπικών ιατρών, καθώς και στη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Παιδίατρου.

Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, κατατέθηκε νομοσχέδιο για τη ρύθμιση χρεών προς Δήμους, δίνοντας τη δυνατότητα ρύθμισης σε μέχρι 60 δόσεις. Επίσης, εισάγεται μεγαλύτερη διαφάνεια με την πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα.

Αναφερόμενος στις διεθνείς σχέσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επικοινωνίας για στενότερη συνεργασία σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό.

Τέλος, ενημέρωσε ότι η ελληνική πολιτεία προχωράει σερρυθμίσεις για τη φορολογία, όπως η κατάργηση φόρου για σκάφη μήκους έως επτά μέτρων, και δήλωσε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επιβολής προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία παρέχοντας διευκρινήσεις για τις υποχρεώσεις τους.

Πηγή: naftemporiki.gr