Αναζητώντας ένα ΠΑΣΟΚ που θα επανασυνδεθεί με την κοινωνία και θα ενισχύσει την προοδευτική ατζέντα

Αναζητώντας ένα ΠΑΣΟΚ που θα επανασυνδεθεί με την κοινωνία και θα ενισχύσει την προοδευτική ατζέντα

«Η κοινωνία, οι φορείς και τα συλλογικά κινήματα πρέπει να έχουν λόγο και ρόλο, με ενεργές συζητήσεις τόσο εντός όσο και εκτός των κομματικών οργάνων. Θέλω ένα ΠΑΣΟΚ που να λειτουργεί ως ένας ζωντανός οργανισμός», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, σε συνέντευξή του στο Κανάλι Ένα 90.4.

Ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε επίσης τη σημασία του κράτους να παρεμβαίνει για την προστασία των πολιτών από φαινόμενα εκμετάλλευσης. Τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω της μείωσης των εξόδων, προκειμένου το κράτος να γίνει σύμμαχος και όχι εμπόδιο.

Ο υποψήφιος πρόεδρος προέβλεψε ότι η επίλυση κρίσιμων ζητημάτων, όπως τα «κόκκινα» δάνεια, ο αποκλεισμός των επιχειρήσεων από την τραπεζική ρευστότητα και οι ελλείψεις προσωπικού στα κέντρα υγείας, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, οι οποίες θα προσφέρουν προτάσεις και λύσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβίωσης της πατριωτικής ατζέντας του ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας στη μνήμη τις θέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Επισήμανε πως το Κίνημα πρέπει να αποκαταστήσει το προφίλ του που έχει διαφύγει τα τελευταία χρόνια, αποτρέποντας την πατριδοκαπηλία από άλλες πολιτικές δυνάμεις. Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του στη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών, τονίζοντας ότι παραποιούν την εκλογική διαδικασία και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις για φαβορί και αουτσάιντερ.

Πηγή: naftemporiki.gr