Ανίχνευση νέων προοπτικών για το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία από την Άννα Διαμαντοπούλου

Ανίχνευση νέων προοπτικών για το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία από την Άννα Διαμαντοπούλου

Το σχέδιο της Άννας Διαμαντοπούλου για την Ελλάδα και την προοδευτική παράταξη παρουσίασε σε πολυάριθμο ακροατήριο στην κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στην Αθήνα. «Κάθε μέρα αποδεικνύουμε ότι μπορούμε ξανά να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή και να δώσουμε ένα νέο όραμα στην νέα γενιά», τόνισε. Η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την ανάγκη για «ηγεσία και ηγετική ομάδα αναγκαίοι να έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να προβάλουν το ΠΑΣΟΚ αξιόπιστα και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Η κυρία Διαμαντοπούλου ανέφερε επίσης ότι «στις 6 Οκτωβρίου οι πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίζουν και για τον επόμενο πρωθυπουργό». Υπογράμμισε την ανάγκη να μην γυρίσει το ΠΑΣΟΚ στο «χρεοκοπημένο μοντέλο της ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑ» και χαρακτήρισε καίρια την ηγεσία που έχει άμεση επαφή με την πραγματικότητα και τον αγώνα επιβίωσης.

Αναφερόμενη στην κατάσταση του πολιτικού συστήματος, παρατήρησε ότι η ΝΔ χάνει έδαφος και η Αξιωματική Αντιπολίτευση διαλύεται, με την κοινωνική αντιπολίτευση να παραμένει χωρίς εκπροσώπηση. «Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί πραγματικά», δήλωσε.

Σχετικά με τη διακυβέρνηση της ΝΔ, επισήμανε την κοινωνική ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες και τη διαχείριση χωρίς πολιτικό πλαίσιο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικού σχεδίου και χειραγώγηση θεσμών και ΜΜΕ. Τόνισε την ανάγκη για ανατροπή αυτού του μοντέλου διακυβέρνησης.

Για το πολιτικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, η Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι πρέπει να έχει σαφή σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση που θα προάγει την ισχυρή πολιτική, την αγορά με κανόνες και την ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας. Κατέθεσε προγραμματικές θέσεις για την ακρίβεια, την υγεία, την παιδεία, τη στεγαστική πολιτική, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κλιματική αλλαγή, τη μετανάστευση, το δημογραφικό, τη συνταγματική αναθεώρηση, και τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κλείνοντας, κάλεσε τους πολίτες της προοδευτικής παράταξης να συμμετάσχουν στις εκλογές και δεσμεύτηκε ότι η επόμενη μέρα θα τους βρει όλους ενωμένους για μια νέα αρχή. «Πρέπει να πολεμήσουμε για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα», κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr