Άνιση Αντιπαράθεση στη Βουλή για την Υγειονομική Φροντίδα των Προσφύγων

Άνιση Αντιπαράθεση στη Βουλή για την Υγειονομική Φροντίδα των Προσφύγων

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και τη βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου. Η κόντρα προήλθε από την ερώτηση της κυρίας Φωτίου σχετικά με την ευθύνη του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική περίθαλψη των προσφυγικών πληθυσμών.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας δίνει λεφτά για να καλύπτουμε τις ανάγκες των λαθρομεταναστών; Λέτε ότι πρέπει το υπουργείο Υγείας της Ελλάδας, από τους ήδη πιεσμένους προϋπολογισμούς του, να αφαιρέσουμε χρήματα για να καλύψουμε εξολοκλήρου τα έξοδα όσων έρχονται παράνομα στην Ελλάδα;». Συνεχίζοντας, επισήμανε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια μεγάλη μεταναστευτική κρίση και αναρωτήθηκε ποια είναι η πρόταση της Νέας Αριστεράς σχετικά με την κάλυψη των εξόδων όλων όσων εισέρχονται στη χώρα.

Από την πλευρά της, η κυρία Φωτίου τόνισε: «Και τότε και τώρα, τα χρήματα προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Από που τα παίρνετε; Δεν είναι λεφτά του ελληνικού λαού; Μην προβάλλετε στο ακροδεξιό σας κοινό ότι δεν θέλετε να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ από τους Έλληνες για τους λαθρομετανάστες».

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η περίθαλψη των προσφύγων είναι θέμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, και αυτή θα πρέπει να χρηματοδοτείται από διεθνείς πηγές. «Δεν είναι υποχρέωση του Έλληνα φορολογούμενου να καλύψει αυτά τα έξοδα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να στερούνται υπηρεσίες υγειονομικών φροντίδων λόγω της ανοιχτής πολιτικής συνόρων.

Πηγή: naftemporiki.gr