Ανταγωνισμός για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με δύο υποψήφιους και έναν αβέβαιο Κασσελάκη

Ανταγωνισμός για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με δύο υποψήφιους και έναν αβέβαιο Κασσελάκη

Ενώ οι Σωκράτης Φάμελλος και Παύλος Πολάκης προχώρησαν σε ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητές τους στη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης άρχισε τις περιοδείες του στην Ελλάδα από την Τρίπολη, χωρίς να διευκρινίσει τη θέση του. Ο Παύλος Πολάκης, σε μια κίνηση που αναδεικνύει την ανάγκη για διαφάνεια, επέλεξε να καταθέσει την υποψηφιότητά του στην Κουμουνδούρου, υποβάλλοντας τις απαιτούμενες υπογραφές και έγγραφα όπως το “πόθεν έσχες”. Κάλεσε μάλιστα και τους υπόλοιπους υποψηφίους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, προκειμένου να προχωρήσουν σε έναν ουσιαστικό διάλογο για τη διακυβέρνηση, εστιάζοντας σε μια εναλλακτική πρόταση ενάντια στη διακυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω κοινωνικών δικτύων, εκφράζοντας την πρόθεσή του να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πέρα από την περίοδο Κασσελάκη και κάλεσε τους απογοητευμένους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια «ξαναχτίσματος» του κόμματος. Το σύνθημα του είναι η επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έναν κόμμα «σοβαρό, σύγχρονο και αξιόπιστο», με αναφορά στην παρακαταθήκη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Γεγονός είναι ότι το άνοιγμα των υποψηφιοτήτων ενισχύει τη συζήτηση γύρω από τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Φάμελλο να προτάσσει τη συνεργασία και την ενότητα. Αντίθετα, ο Κασσελάκης διατηρεί μια πιο επιφυλακτική στάση, δηλώνοντας απλώς “είμαι εδώ” και χωρίς να έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να ζητήσει ακύρωση της Κεντρικής Επιτροπής στο προσεχές Συνέδριο.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι αν η ενωτική υποψηφιότητα του Φάμελλου μπορεί να αμφισβητήσει την προοπτική του Κασσελάκη, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπορεί να χάνει έδαφος αλλά παραμένει ισχυρός σε επικοινωνιακό επίπεδο. Ο Κασσελάκης βρίσκει στήριγμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενισχύσει την προσωπική του εικόνα, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για το αν οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν την ανανέωση που προτείνει ή θα προτιμήσουν μια ενδεχόμενη μεταστροφή του κόμματος σε πιο κεντροαριστερές θέσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr